Czerwone porzeczki, zaczyna się sezon!

 


Słońce, lipiec i...czerwone porzeczki!
Te małe, kwaskowate owoce właśnie teraz osiągają szczyt swojej dojrzałości, kusząc soczystym smakiem i intensywnym kolorem. To idealny moment, by cieszyć się nimi prosto z krzaczka, dodać do letnich sałatek owocowych, przygotować orzeźwiające koktajle, czy też zamknąć ich smak w słoikach na zimę w postaci dżemów, galaretek czy soków.

Czerwone porzeczki to prawdziwa skarbnica witaminy C, a także antyoksydantów, które wspierają naszą odporność i zdrowie. Nie przegapcie okazji, by włączyć je do swojej diety!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Magiczny sposób na nowe liście u zamiokulkasa

Gdy sansewieria zwija liście

Drzewko szczęścia - poprawia samopoczucie i oczyszcza powietrze

Jakiej doniczki nie lubi grudnik?

"Domowa" odżywka dla anturium która czyni cuda!